30.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekHadházy feljelentést tesz a kisvaszari roma felzárkóztató projektek miatt

Hadházy feljelentést tesz a kisvaszari roma felzárkóztató projektek miatt

Kisvaszar – Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az OLAF-hoz fordul és feljelentést tesz a kisvaszari EU-s pénzek körüli állítólagos visszaélések miatt.

A politikus szerint több képzés csak papíron valósult meg, munkabérekre pedig 75 millió forintot költöttek az összesen 200 milliós pályázatnál.

„A kisvaszari romák névvel, arccal, büntetőjogi felelősségük tudatában állítják, hogy az „oktatások”, rendezvények többségét a valóságban nem tartották meg, csak a jelenléti íveket íratták alá velük. (bár azóta a polgármestertől jelentős pressziót szenvednek el, a „csendben maradók” viszont krumpli adományt kaptak; elmondásuk szerint ugyanaz volt a helyzet a papíron extrém sok “táncházzal” és hangszeres órával, főzőcskével is” – írta a képviselő Facebook oldalán.

Hagyományörző családi roma táncklub néven a Komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület tartott foglalkozásokat a faluban bruttó 3 502 000 forintért.

Hadházy bejegyzésében további állítólagos szabálytalanságokról is beszámolt. Állítólag történt olyan, hogy a kertészeti oktatónál volt a táncház jelenléti íve is, ráadásul több név ugyanazon kézírással szerepelt rajta.

Voltak érdekesen hangzó képzések is, például 54 alkalommal tartottak „szeresd önmagadat – önbizalomerősítő hajápolás, kézápolás, bőrápolás tréninget”.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más