19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekFókuszban a környezetbarát közlekedés

Fókuszban a környezetbarát közlekedés

Az Európai Mobilitási Hetet 2002 óta rendezik meg, minden évben szeptember 16. és a szeptember 22. között, amely az európai autómentes naphoz kapcsolódik.  Az Európai Mobilitási Hét fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése pl.: a közösségi közlekedés használata, a kerékpározás és gyaloglás.

Komló idén is csatlakozik az Európai Autómentes Naphoz, amely pénteken kerül megrendezésre az Eszperantó téren 14 órától.

A résztvevők kipróbálhatják magukat a csocsóasztalnál, lábteniszezhetnek, légkerekezhetnek, emellett környezetismereti vetélkedőn is részt vehetnek.

Ha ezek után  még nem vagyunk fáradtak, akkor 15 órától kerékpáros ügyességi versenyen vehetünk részt, ahol a három legjobb női- és férfiversenyzőt ajándékkal jutalmazzák.

17 órakor kerékpáros felvonulás indul a sportközponttól, mely egyebek mellett érinti a Kossuth Lajos utcát, majd Szilvás után – az Attila-, a Hunyadi-, a Vörösmarty- és a Tompa M. utcán keresztül éri el ismét a Kossuth L. utcát.

Tavaly már több mint 200 település vett részt a programokban, amivel hazánk a harmadik helyet szerezte meg az Uniós országok versenyében. Reméljük ez a szám idén még több lesz.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más