Hírek

Felelősségre vonhatják a Juhász Gyula utcai csapadékvíz elvezető tervezőjét

Komló – A nyári nagy esőzések megbontották az Altáró utca felett lévő csapadékvíz elvezető árok melletti rézsűt. Az önkormányzat kijavíttatja a hibás tervezésből fakadó hibát, derül ki egy új előterjesztésből.

Még a nyáron járták be a várost azok a felvételek melyeken az látszik ahogy a Juhász Gyula utcai barnamezős beruházás területéről nagy mennyiségű víz zúdul le az Altáró utcába, főleg a csatorna mellett. A lezúduló víz megbontotta a csapadékelvezető beton árok melletti rézsűt, melynek egy részét lemosta és betemette vele az Altáró utcai hordalékfogó aknát.

A károk felmérése után az önkormányzat a Belügyminisztérium felé vis maior igénybejelentést nyújtott be, melyet a helyszíni szemlét követően elutasított a minisztérium. Mivel az árok jelen állapotában nem tudja ellátni feladatát, illetve félő, hogy egy újabb nagyobb esőzés után újabb károk keletkeznek sürgős beavatkozás szükséges.

Az ároköv melletti rézsűt ezért leburkolják, az árkot pedig részben lefedik. A helyreállítási munkákra beérkező legkedvezőbb árajánlat szerint bruttó 1.587.500 forintba fog kerülni az árok javítása.

Mivel az önkormányzat szerint tervezési hiányosságok állnak fen, ügyvédekkel is egyeztettek a tervező felelősségre vonásának és érdekében.

/címlapkép olvasói fotó/

Hirdetés