7.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekA Dél-Dunántúl holtversenyben az első - hátulról

A Dél-Dunántúl holtversenyben az első – hátulról

Baranya – Egyre szegényebb a dél-dunántúli régió, már Észak-Magyarország is utolért minket. Gazdasági teljesítményünk a (bányász)béka segge alatt van.

A HVG írta meg, hogy az Egyesült Királyság legszegényebb régiójával, a közép-angliai Dél-Yorkshire grófsággal áll azonos szinten gazdasági teljesítménye alapján Magyarország legfejlettebb vidéki régiója, az Ausztriával határos Nyugat-Dunántúl. Mindez az Eurostat régiós adataiból derült ki.

De, ami számunkra még rosszabb hír, hogy már az észak-magyarországi régió is utolérte a Dél-Dunántúlt. E két hazai térség az EU legfrissebb régiós rangsorában így holtversenyben hátulról a 10–11. helyet foglalja el, egyformán 12 900-12 900 euró/fő teljesítménnyel.

A Pécs központú Dél-Dunántúl (Baranya, Somogy, Tolna) pozíciója látványosan romlott az utóbbi években a Szeged székhelyű Dél-Alföld régióhoz képest is. Míg 2009-ben a délpannon vidék egy főre számítva még 6 százalékkal több GDP-t állított elő, mint a Csongrád–Békés–Bács-Kiskun formáció, 2015-re az utóbbi körzet már 8 százalékos előnyre tett szert 13 900 euró/fő teljesítményével.

Szóval, van itt baj, kérem. Nem is kicsi.

Via: HVG

A fotó illusztráció./K. E./archív

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más