23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekCsütörtökön kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál

Pécs – Július 7. és 10. között ismét Pécs válik a világ fényfővárosává.

Négy napig ismét a fényfestésé és a különféle látványos installációiké lesz a főszerep Pécsett. Az ország első és egyetlen fényfesztiváljára idén mintegy 120 programmal készülnek a szervezők. Az érdeklődők kipróbálhatják a fénnyel teniszezést, a fénygraffiti-készítést, de akár fényóceánba is merülhetnek. Természetesen a Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőverseny sem marad el.

Az Alámerülés című installáció

Az Árkád bevásárlóközpontba érkezik az angol Squidsoup csapatának Alámerülés című 5000 fénypontból álló alkotása melybe a nézelődők akár bele is sétálhatnak. A Barbakán-árokban a Zsolnay család egykori teniszpályája elevenedik meg újra, ahol a látogatók fény segítségével játszhatnak majd teniszmeccseket. A Kossuth téren pedig a francia Antonin Fourneau interaktív Waterlight Graffiti című installációjával készíthetünk fénygraffitiket.

Waterlight Graffiti

Pécs világhírű szülötte, Victor Vasarely munkássága előtt két alkotás is fog tisztelegni. Vasarely képi világát továbbgondolva „szőnek fényszőnyeget” a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának diákjai a Janus Pannonius utcában, míg a másik alkotás a Csontváry Múzeummal szemben kap helyet, mely egy Vasarely-ihlette interaktív favetítés lesz.

A Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőverseny idei témája az egyensúly. A versenynek idén is  Dóm tér és a Székesegyház déli homlokzata ad otthon.

Mindemellett fényfestés ragyogja majd be Pécs ikonikus tereit, épületeit, mint a Dzsámi, a Jókai tér vagy a Pécsi Nemzeti Színház, de fényköntöst kapnak olyan új helyszínek is, mint az új Pécsi Vásárcsarnok vagy az Árkád parkjának játszótere, ami UV színekben fog pompázni.

Az ingyenes látnivalók mellett idén is lesznek fizetős részei a fesztiválnak, melyre külön lehet jegyet váltani. A rendezvény ideje alatt pedig számos kísérő programmal készülnek a szervezők.

Bővebb információ, részletes program: www.zsolnayfenyfesztival.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más