13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapHírekBejárhattuk az éppen megújuló múzeum padlását

Bejárhattuk az éppen megújuló múzeum padlását

Komló – A múzeum egész épületében folynak a munkálatok. Az intézmény épp jelentős átalakuláson esik át, nem csak fizikailag hanem szervezetileg is megújul.

“A ház a pincétől a padlásig teljesen meg fog újulni” – mondta Polics József polgármester csütörtök délelőtt a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épületében tartott sajtótájékoztatón.

A helyszínen valóban látszik, hogy folyik a munka. Építőmunkások mindenfelé, száll a por a felsőbb emeletekről. De nem csak az épület változik, az intézményi forma is átalakul. Látogatóközpontként fog működni a jövőben. A felnőttkönyvtár helyiségében tartott sajtótájékoztatót Polics József nyitotta.

A városvezető a beruházástól a helyi turizmus erősödését várja. Emellett céljuk, hogy “Komló levesse magáról a rozsda jelzőt”, és a bányász múlt hagyományait is ápolják és tiszteljék.

Látványterv

Steinerbrunner Győzőné intézményvezető elmondta, hogy a tetőtér beépítésével megvalósuló látogatóközpontban a dinoszauruszok korától Komló jelenéig bemutatásra kerül a környék története. A padlástérben négy termet alakítanak ki, lesz filmvetítésekre alkalmas, és olyan is melyben dinoszauruszok közt sétálhatunk. A várhatóan jövőre elkészülő projektről itt láthatóak látványtervek.

Megnézhettük a padlásteret

Az épület eredeti látványterve az 50-es évekből. Érdekesség, hogy két emeletes lakóházakat terveztek a mai „csillesor” helyére.

A sajtótájékoztató után lehetőségünk volt körülnézni a megújuló múzeum tetőterében. Az eredetileg pártháznak készült épületet Zöldi Emil tervezte az 1950-es években. Az ő nevéhez fűződnek a Béke szálló, a mai városháza, és a Tröszt tervei is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

7300.hu (@7300.hu) által megosztott bejegyzés

Ezen a kis ajtón jutottunk fel.

 

Itt lesz a moziterem.

Jövőre itt kiállítótér lesz.

Az épület K&H bank feletti részét is megnéztük.

/fotók: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más