8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapHírekAz MSZP szerint is Hohn Krisztina az esélyes?

Az MSZP szerint is Hohn Krisztina az esélyes?

Komló-Budapest Egy kinyomtatott, de szét nem osztott újság szerint Baranya 2. számú választókerületében még az MSZP szerint is az LMP-ÚJ kezdet színeiben induló Hohn Krisztina a legesélyesebb ellenzéki jelölt Hoppál Péterrel szemben.

Az Index.hu szerzett meg egy példányt abból a kiadványból, amely a Népszava mellékleteként került volna postaládákba az elkövetkező két hétben. Azért csak „volna”, mert az MSZP végül úgy döntött, mégsem fogja terjeszteni a mellékletet. Ennek hátterében vélhetően az állhat, hogy olyan információk vannak benne, amelyek nem éppen hízelgőek a DK-ra nézve. Az MSZP ugyanis több választókerületben sem a DK-s jelöltet tartja a legesélyesebbnek. Ez pedig furcsa abból a szempontból, hogy a két párt korábban egyezséget kötött, és több kerületben is visszaléptek egymás javára.

Az egyik ilyen visszalépés a Baranya 2. sz. választókerületben történt: Szakács László (MSZP) helyett (aki 2014-ben alig pár százalékkal maradt le a fideszes jelölt mögött) a DK-s Nagy Ferencet indították. Az kiadvány szerint viszont nem ő, hanem az LMP-ÚJ Kezdet színeiben induló Hohn Krisztina lehet Hoppál Péter kihívója.

Hohn Krisztina (balról a második) a Komlón megtartott jelölti vitán

A lapnak sikerült megszólaltatnia Kunhalmi Ágnest, az MSZP budapesti elnökét, aki elmondta, a Népszava kiadványában van olyan tartalom, ami jelenleg nem felel meg az MSZP–Párbeszéd és a DK közös álláspontjának, ezért nem tudják azt feltenni a pultjaikra, és nem fogják terjeszteni a fővárosban. Hozzátette, Budapesten mindenhol az MSZP és a DK jelöltjeit tartják esélyesnek – legalábbis, amíg nem történnek visszalépések.

Azt egyébként, hogy Hohn Krisztinának van esélye megszorongatni Hoppált, nemcsak az MSZP gondolná így: a Közös Ország Mozgalom által végeztetett felmérés szerint rá szavaznának legtöbben egy koordinált jelöltállítás esetén. Erről ITT írtunk.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más