6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapHírekMost akkor mi a helyzet a kéménysepréssel?

Most akkor mi a helyzet a kéménysepréssel?

Komló – Amióta az állam közbeavatkozott, kicsit megkeveredtek a dolgok a kéményseprés körül. Legalábbis, az olvasók jelzéseiből erre lehetett következtetni.

Hogy  lehetőségeinkhez képest rendbe tegyük a dolgokat, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fordultunk tájékoztatásért.

Ki seper, mikor, hol és mennyiért? Íme, a válaszok:

– Baranya megyében a katasztrófavédelem 2016. november elsejétől vette át bizonyos területeken a kéményseprőipari közszolgáltatást, köztük Komló térségében is. Ezzel egyidejűleg átvette azokat a munkákat is, amelyeket a korábbi közszolgáltató nem fejezett be. Komló esetében a társasházakat érintő éves kéményseprőipari munkát az előző szolgáltató végezte el, nem a katasztrófavédelem. Szervezetünk Komlón novemberben és decemberben családi házaknál végzett sormunkát, társasházaknál csak megrendelt, fizetett szolgáltatási tevékenységet folytatott.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– A legjelentősebb változás 2016 második félévétől, hogy a jogszabályok változásának értelmében – szolgáltatótól függetlenül – ingyenessé válik a lakosság számára végzett sormunka. A sormunka a kéményseprőipari szerv vagy kéményseprőipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból végzett ellenőrző tevékenysége, amely kiterjed az ingatlanhoz tartozó tüzelőberendezés égéstermékének elvezetésére szolgáló kémény (kémények), tartalékkémény, továbbá a bekötő- és összekötőelemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára. A lakossági sormunka díjtalan az első és második értesítésben megadott időpontokban. Amennyiben nem sikerül az első két alkalom valamelyikén az ellenőrzést végrehajtani, akkor a harmadik alkalommal a munka elvégzéséért már kiszállási díjat és költségtérítést kell fizetnie. Egy vegyes tüzelésű kémény ellenőrzésének díja 3680 forint.

– Az éves ütemterv ITT megtekinthető. Komlón 2017. január 3 és 2017. március 31. között várható az ingyenes sormunka elvégzése. Időpont egyeztetésre és tájékoztatásra 1818-as telefonszámon van lehetőség.

Címlapfotó: híradó.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más