Hírek

A rendelkezésre álló adatok szerint a pécsiek fele már megkaphatta az oltást

Pécs – A helyi háziorvosoktól kapott adatok alapján a pécsi önkormányzat szerint a városban az oltásra regisztráltak fele megkaphatta a koronavírus elleni védőoltást.

A városok önkormányzatait nem látják el információval arról, hogy miként halad a koronavírus elleni védőoltások beadása. Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármestere ezért személyesen fordult a város háziorvosaihoz adatokért. Az eredmény vegyes, mind az oltottságot, mind a válaszadási hajlandóságot illetően – kezdi közleményét az ellenzéki vezetésű Pécs önkormányzata.

A közleményben kitérnek arra, hogy a járvány kezdete óta problémát jelentett, hogy a megyei jogú városok vezetői nem kaptak a kormánytól adatokat arról, hogy a településükön hány fertőzött beteget ápolnak kórházban. Javában zajlik a védőoltások beadása, de az információk erről sem jutnak el az önkormányzatokhoz – teszik hozzá.

Mint írják kórházban ápoltak, a betegségen átesettek és az oltottak száma is fontos információ lenne minden városvezetőnek. Ezek az adatok sok segítséget nyújthatnak abban, hogy például a helyi maszkhasználatra vagy egyes közterületek látogatására vonatkozóan megalapozott döntést tudjanak hozni az önkormányzatok a jövőben.

Az önkormányzat közleménye szerint a pécsi háziorvosoknak pontosan a fele válaszolt a városvezetés megkeresésére. Ezekből az adatokból az derül ki, hogy átlagosan pácienseik csaknem 53%-a kapta meg a védőoltást, és 9%-uk esett át a betegségen.

Egyetlen olyan körzet van, ahol az oda tartozók mindössze 10 százaléka kapta meg az oltást, és két olyan, ahol az arány a 70%-ot is meghaladja. A legtöbb körzetben a páciensek több mint fele oltatta be magát az április 22-i adatok szerint.

/forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata/

Hirdetés