15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapHírekA KÖT támogatásával ismét Polics József lehet a kistérség elnöke

A KÖT támogatásával ismét Polics József lehet a kistérség elnöke

Komló – Jégl Zoltán lemondása után az április 28-i önkormányzati ülésen döntöttek a kérdésről.

A testület 11 szavazattal, egyhangúlag Polics Józsefet delegálta a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás tanácsába.

A kistérség (Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás) Komló városát és agglomerációját foglalja magába, összesen 21 települést, és olyan feladatok ellátása tartozik hozzá, mint az orvosi ügyelet, az idősek nappali gondozása, a gyepmesteri telep üzemeltetése stb. A társulásba hagyományosan a polgármestereket delegálják a települések, Jégl Zoltán kinevezése ezzel a gyakorlattal ment szembe.

Szerettük volna megtudni, hogy mi áll a képviselő lemondása mögött, de sajnos erre sem tőle sem a frakciójától nem kaptunk választ. A többi kérdésünkre viszont reagált Dr. Barbarics Ildikó a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezetője.

A következő kérdéseket küldtük el a KÖT számára:

  • Mi az oka Jégl Zoltán lemondásának?
  • Miért döntöttek Polics József támogatása mellett, mikor korábban hevesen ellenezték, hogy a polgármester töltse be ezt a posztot?
  • Mi változott álláspontjukban a korábbiakhoz képest?
  • Nem gondolják úgy, hogy egy ilyen pozícióról való önkéntes lemondás nagyban csökkenti befolyásukat a térségben?

Dr. Barbarics Ildikó a következő választ küldte lapunknak:

A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulásban Jégl Zoltán elnöki és képviselői visszalépésére vonatkozó döntését a Komló Összeköt Egyesület tiszteletben tartotta, megköszöntük eddigi sikeres munkáját, amit társulási elnökként végzett.

A társulási elnöki tisztet illetően a választásokat követően 2019-ben nem Polics József személye ellen tiltakoztunk „hevesen”, hanem ahhoz ragaszkodtunk, hogy a Komló Város Képviselő-testületének többségét adó Komló Összeköt Egyesület képviselője legyen a társulás tagja, ha a társulás tagjai megválasztják, akkor ő legyen a társulás elnöke.

Jégl Zoltán lemondását követően a KÖT képviselője/képviselői (jelenleg dr.Barbarics Ildikó és Ferenczy Tamás) tanácskozási joggal, továbbra is részt vesznek a társulási üléseken, és a társulási döntésekhez, amelyek kötelezően a Komló Város Képviselő-testülete elé kerülnek továbbra is a többséggel rendelkező KÖT frakció szavazata szükséges.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján így is biztosítottnak látjuk a társulás munkájában való aktív közreműködést. Ennek megfelelően ismereteink, érdeklődésünk, naprakész információink nem csökkennek a térségben.

Jégl Zoltán társadalmi munkában végzett tevékenységét tisztelettel megköszönve a főállásban foglalkoztatott polgármester látja el a továbbiakban a napi feladatokat – nyilatkozta Dr. Barbarics Ildikó.

/Címlapkép: Polics József egy sajtótájékoztatón/archív fotó/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más