Család

Olasz életérzés a konyhánkban

A lasange egy hamisíthatatlan olasz étel, amely sokak kedvence és elkészítése olyan könnyű, mint maga az étel. A tészta, paradicsom, hús, sajt és a fűszerek kombinációja hozza meg mindazt az ízhatást, amelyet egy igazi olasz ételtől elvárhatunk. Ebédre vagy vacsorára és készíthetjük és igazi “olasz hangulatot” varázsolhatunk a konyhánkba, ami az ételt illeti biztos. 

Hozzávalók:

  • 2 lilahagyma
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 csomag (50 dkg) lasange tészta
  • bazsalikom, só, bors ízlés szerint
  • 250 g parmezán
  • 10 dkg teavaj
  • 700 g paradicsom
  • olívaolaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Először a húst 3 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 15 percig  főzzük és közben 3 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, majd folyamatosan kevergetve nem túl sűrűre főzzük (besamel). Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét. Amikor mindkét szósz készen van, összekeverjük és hozzáadjuk a húst.

A hőálló edényünket kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát, ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd tegyünk 180 fokra előmelegített sütőbe.

Süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.

sütési hőfok: 180°C

sütési mód: alul-felül sütés

Jó étvágyat!

(fotó: mindmegette.hu)

 

Szólj hozzá!